De Brabandere

Brouwerij De Brabandere kan terugblikken op een rijke geschiedenis, maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. De droom die stichter Adolphe De Brabandere aan het eind van de negentiende eeuw koestert wanneer hij in Bavikhove de fundamenten legt van zijn brouwerij is realiteit geworden met de succesvolle onderneming van vandaag.

Ons rijk assortiment aan bieren wordt gemaakt door kenners tot ver buiten onze landsgrenzen.
Brouwen was, is en blijft een kunst bij Brouwerij De Brabandere. Beschouw onze talrijke karaktervolle bieren gerust als erfgoed: gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en… veel liefde. Het creëren van een unieke smaaksensatie om te delen met vrienden, dat drijft ons dag in dag uit. Zonder compromissen.

Liefde voor het brouwen zit in de genen van de familie De Brabandere. Met de beste meesterbrouwers aan onze zijde, zetten we generatie na generatie de traditie voort en bouwen we verder aan ons rijke assortiment bieren. Die passie delen we al die jaren met al onze medewerkers: zij brengen letterlijk ‘leven in de brouwerij’. En ook leven in uw glas, thuis of bij vrienden, want onze passie geeft smaak aan plezante en sprankelende momenten met vrienden. Daar zijn we behoorlijk trots op.

Authenticiteit

Authenticiteit begint bij oorspronkelijke ingrediënten van uitstekende kwaliteit waarmee we brouwen op traditionele wijze. Wij gebruiken enkel echte aromahop en ook nog steeds het zuivere water uit onze eigen natuurlijke bron. Nog een onvervangbaar en zeldzaam geworden ingrediënt: tijd. Brouwerij De Brabandere gunt elk bier de tijd om rustig te rijpen en tot zijn volle aroma te komen. Dat smaak je. Authenticiteit betekent voor ons eveneens trouw aan onze oorsprong en onze waarden. Ons hart ligt in Bavikhove, in wat ooit begon als een hoevebrouwerij. Sinds jaar en dag zetten wij onze schouders onder wat mensen rondom ons inspireert en spelen we een actieve rol in het plaatselijke verenigingsleven, wielerwedstrijden, voetbal en de lokale middenstand.

Innovatie:
Brouwerij De Brabandere zweert bij traditionele brouwprocessen, maar zoekt ook voortdurend naar innovaties om betere bieren en nieuwe smaken te ontwikkelen. Wij zijn geen nostalgici die aan het verleden verknocht zijn, maar wel vooruitstrevende meesterbrouwers die onze reputatie bij bierkenners en –liefhebbers alle eer willen blijven aandoen.

Onze innovatie resulteert in een ongekend pallet aan smaakbelevingen. Life has more to offer than just beer,  but beer makes things even more enjoyable.
STEPHEN MORRIS

Bier voor kenners :
Onze uitzonderlijke manier van brouwen proeven kenners in elk glas. Elk bier uit ons rijke aanbod bezorgt connaisseurs en bierliefhebbers een onevenaarbare smaakervaring. Onze pils, speciaalbieren en bieren van hoge gisting vallen dan ook met de regelmaat van de klok in de prijzen.

Dat zoveel bieren onder onze kroonkurken bekroond zijn, danken wij aan ons motto: never compromise on taste. Gezondheid!

www.brouwerijdebrabandere.be

Bier

Bavik, Petrus, Wittekerke, Kwaremont, 1894, Pilaarbijter, Brewmaster's Selection