Veltins

De privé brouwerij C. & A. VELTINS met zijn hoofdvestiging middenin het fraaie Sauerland, het land van de 1000 bergen, brouwt al sinds 1824 een premium bier uit hoogwaardige ingrediënten. De broers Carl en Anton Veltins legden destijds de basis voor het hedendaagse traditierijke brouwbedrijf in Meschede-Grevenstein. Tot op de dag van vandaag is de brouwerij eigendom van de gelijknamige familie Veltins, die de onderneming in de vijfde generatie leidt.

Daarbij legde de privé-brouwerij van oudsher de nadruk op een consequente groeistrategie en investeerde voortdurend in geavanceerde productie-installaties – op die manier consolideert de brouwerij C. & A. VELTINS zijn premium positionering op de fel bevochten markt. Maatgevend voor het succes van de brouwerij zijn passie voor ambachtelijke brouwkunst, een innovatief ondernemerschap, krachtige investeringen, visie en een ondernemingscultuur, die bepaald wordt door teamspirit en een zeer hoog kwaliteitsniveau. Ook vandaag de dag wordt er volgens het Duitse zuiverheidsgebod van 1516 gebrouwen, waarbij alleen uitgelezen grondstoffen worden gebruikt.

Als een van de weinige Duitse brouwerijen gebruiken volgens de oude brouwtraditie uitsluitend vers geoogste hop.  Deze geeft onze pilsener zijn heel specifieke aroma en zijn typische pittige smaak. Geheel volgens de traditie van het Duitse zuiverheidsgebod geniet onze gerstemout de alle waardering van onze brouwers. Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige tweerijige brouwgerst uit traditionele teeltgebieden. Alleen als er zacht brouwwater wordt gebruikt, lukt het om een smakelijk pilsener bier te brouwen. Daarom brouwen wij verste VELTINS met zacht bronwater uit onze zeven eigen bronnen, die van oudsher ontspringen in het natuurpark Homert in het Hoogsauerland.

Sport - dat is ontmoeting, emotie en plezier, maar ook prestatie en gezelligheid. De brouwerij C. & A. VELTINS maakt zich al ruim twee decennia sterk voor de sportsponsoring. Dat gebeurt bij FC Schalke 04 als hoofdsponsor en naamgever van de VELTINS-Arena, maar ook bij VfL Wolfsburg. Daarnaast is brouwerij C. & A. VELTINS aanwezig in de wintersport: als naamgever van de Winterberger bobslee- en rodelbaan, van de VELTINS-EisArena, of bij de Vierschansentournee. Naast de gerichte sponsoringactiviteiten in de nationale topsport ondersteunt de brouwerij met speciale sponsorships de breedtesport en uitgelezen amateur-voetbalverenigingen in de regio.

www.veltins.nl

Bier

Veltins, Grevensteiner