Chimay

Voor de oorsprong van de Abdij van ‘Notre-Dame de Scourmont’ moeten we terug naar 1850. Een groep van 17 trappistenmonniken (La Trappe) van Westvleteren begint met de bewerking van een stuk land op de ‘Mont du Secours’ dat ze van de prins van Chimay hadden gekregen. Om van hun handenarbeid te kunnen leven, exploiteren de monniken van Scourmont een heus landbouwbedrijf. De monniken van Chimay brouwen hun eerste bier in 1862. Ze doen dit op basis van de kloostertradities, dit wil zeggen een natuurlijk brouwproces en een hoge gisting, gevolgd door een gisting op fles. Later kopen ze 50 koeien van het zuiver ‘Hollandse’ ras en starten zo met de vervaardiging van boter en in 1876 van een halfharde kaas!
Vandaag is de brouwerij beroemd omwille van haar 4 bieren: Chimay Goud, Chimay Rood, Chimay Tripel en Chimay Blauw. Tegelijkertijd heeft de kaasfabriek bijna 10 verschillende kazen waaronder "A la Chimay Rouge", dat wordt gewassen met het bier.
De knowhow van Chimay staat reeds meer dan 150 jaar voor authentieke kwaliteitsproducten. Dankzij de ‘pairing’-ervaring die Chimay vandaag aanbiedt, zult u hun producten meer dan ooit weten te appreciëren.Degustaties van bier en hun bijpassende kazen zorgen voor een perfecte combinatie in de mond.
De bieren en kazen van Chimay zijn trappistenproducten. Om het label ‘Authentic Trappist Product’ te mogen dragen, moeten de producten beantwoorden aan de criteria die de Internationale Trappistenvereniging bepaalde. Dit betekent dat het product moet gemaakt zijn in of nabij een trappistenabdij, door of onder toezicht van de monniken en dat de winst grotendeels naar sociale hulpverlening moet gaan.

www.chimay.com

Speciaal bier

Chimay wit, blauw, rood en goud